#2 Chocolademerk Meurisse, mosterdfabriek Bister en zeepfabriek Savonneries Bruxelloises hadden voorgoed uit de winkelrekken kunnen verdwijnen. Maar daar staken enkele jonge Belgische ondernemers een stokje voor. Ontdek in onze mini-serie hoe ze deze iconische merken nieuw leven inbliezen. Nu is het de beurt aan Bister.

Hoewel de beroemde mosterdfabriek Bister, gevestigd in Achêne (Ciney), gedoemd was om te verdwijnen, herrees het bedrijf eind 2019 uit de as dankzij Arthus de Bousies. Deze jonge ondernemer verwierf al enige faam in de wereld van de sauzen, waar hij aan het hoofd van het bedrijf Natura staat. “Ik had Fabienne Bister, de kleindochter van de oprichter Franz Bister, al op beurzen ontmoet”, getuigt Arthus de Bousies. “Toen ik hoorde dat geen enkel lid van de familie Bister het bedrijf wilde overnemen, stelde ik voor om dat te doen. Met Natura verkopen we al vinaigrettes, mayonaise en ketchup. Dankzij de overname van Bister konden we ons gamma vervolledigen en konden we een iconisch merk nieuw leven inblazen. Het bedrijf had al een sterke basis voor de overname: de mosterd wordt in België geproduceerd, wordt in alle supermarkten verkocht en bevat geen kleurstoffen of additieven.”