De groene koffiebonen worden geïmporteerd vanuit 3 verschillende continenten: Azië (Vietnam, India …), Afrika (Ethiopië, Oeganda, Tanzania …) en Latijns-Amerika (Colombia, Honduras, Brazilië …).
In het controlecenter voor het roosterproces tonen verschillende digitale schermen het programma van de hele productieflow. Medewerkers kunnen er onder meer in de gaten houden of het aanleveren van de koffiebonen door de trucks wel correct verloopt.
De drum roaster machine wordt gebruikt om volledige koffiebonen te roosteren. De groene koffiebonen worden bovenaan in de machine gegooid, waar ze voorverwarmd worden tot 70°C, vervolgens worden ze geroosterd tot 225°C, waarna ze in een ruimte komen met een koelring die dankzij de ronddraaiende wieken zorgt voor de nodige lucht zodat de koffiebonen opnieuw kunnen afkoelen.
Alle koffie wordt voorzien van de juiste verpakkingen. Zakken die niet het juiste gewicht hebben worden uitgesorteerd, al wordt de koffie wel hergebruikt in het productieproces.
Alle trays worden vervolgens op palletten geplaatst, waarna ze worden ingepakt met plastic en via onbemande heftrucks naar het magazijn worden gebracht.