iStock
- Zelfscan: vloek of zegen?
- Fotoreportage: Ontdek het beste van Sial
- Dossiers: warme kazen, melkdesserts, bereide maaltijden, etnische producten ...
iStock
De arbeidsrechtbank van Luik heeft een uitspraak gedaan in het voordeel van de ongeveer zestig voormalige werknemers van Wibra die van mening waren dat de keten de wet Renault niet had nageleefd toen het in 2020 failliet ging. Het bedrijf zal hen daarom een schadevergoeding moeten betalen.
Op 26 mei heeft de arbeidsrechtbank van Luik een uitspraak gedaan in het voordeel van voormalige Wibra-werknemers die beweerden dat de kledingketen de wet Renault niet had nageleefd toen het in 2020 failliet ging. Dat meldt Belga. De rechtbank oordeelde dat het management van het bedrijf de informatie- en raadplegingsprocedure voor collectief ontslag niet had uitgevoerd. De rechtbank wees ook op het feit dat Wibra een aanvraag had ingediend voor een gerechtelijke reorganisatie, een procedure die logischerwijs zou leiden tot een golf van ontslagen. Bijgevolg oordeelde de rechtbank dat de werknemers in kwestie een schadevergoeding van 3.500 euro moeten krijgen. Tot slot heeft de arbeidsrechtbank van Luik ook beslist om de zaak voor te leggen aan het Hof van Justitie van de Europese Unie betreffende de overdracht tussen SA Wibra, die in 2020 failliet zal gaan, en het gelijknamige bedrijf dat de keten heeft overgenomen, voegt Belga eraan toe. Als een bedrijfstransfer wordt erkend, zal het nieuwe Wibra-bedrijf een vergoeding moeten betalen aan de ontslagen werknemers.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?