De distilleerderij Bruggeman, sinds 2009 een dochteronderneming van de Franse groep La Martiniquaise, doet afstand van haar eigen naam.  

De Gentse distilleerderij Bruggeman is een echte Belgische instelling, ontstaan in 1884 rond de distributie van wijnen en likeuren. Het bedrijf is geleidelijk gegroeid door overnames, zoals die van Smeets, de beroemde Hasseltse jenever, in 2011. Bruggeman heeft een brede portefeuille. Het omvat ook de jenevers Hertekamp en Peterman, Schotse whisky's (Label 5, Cutty Sark, Glen Moray, enz.), rum (Saint James, Negrita, enz.), wodka's (Poliakov, Sobieski, enz.) en aperitieven (Porto Cruz, enz.), evenals de alcoholvrije kinderdrank Kidibul.  De groei van Bruggeman werd ook bevestigd door de overname van het Nederlandse bedrijf Inspirits Premium Drinks (IPD) in 2018. In 2009 werd Bruggeman een dochteronderneming van de Franse groep La Martiniquaise Bardinet, 's werelds 7e grootste producent van gedistilleerde dranken en aperitieven, maar Bruggeman behield zijn naam. Aan deze periode komt nu een einde, zoals Lieven Stevens, Managing Director van La Martiniquaise Benelux, uitlegt: "We doen dus afstand van de naam die we al 138 jaar dragen. Gezien onze groei in Nederland verdient het de voorkeur om alle activiteiten onder één naam te brengen en het management te stroomlijnen. Dit zal ons in staat stellen sterker te staan op de Benelux-markt en ons verder te ontwikkelen (...) We worden nu een gestroomlijnde groep onder één naam. Vanuit commercieel oogpunt is het ook veel logischer om onder één naam naar de beurs te gaan voor onze Belgische, Nederlandse en Luxemburgse markten. Wij geloven dat ook onze verschillende merken hiervan zullen profiteren.

Verkoop in 10 jaar meer dan verdubbeld 

Vandaag produceert La Martiniquaise in de Gentse distilleerderij zo'n 12 miljoen flessen per jaar voor de Benelux-markt en diverse exportlanden. Tussen 2011 en 2021 is de totale verkoop gestegen van 9 miljoen liter naar 21 miljoen liter. Dit betekent dat de verkoop meer dan verdubbeld is. In dezelfde periode is de omzet gestegen van 17 naar 68 miljoen euro, exclusief accijnzen. De groep is momenteel de vierde grootste alcoholproducent in België. In Nederland is het de zesde grootste. Gent blijft de uitvalsbasis. Lokale wortels en gestage groei blijven de prioriteiten.