De rijke Belgische familie De Spoelberch, die al lang aandeelhouder is van AB InBev, heeft haar belang in Tony's Chocolonely aanzienlijk verhoogd. Via zijn investeringsvehikel Verlinvest heeft het voortaan 42% van het chocoladebedrijf in handen in plaats van de vroegere 26%.  

Door een deel van de aandelen van de baas van Tony's Chocolonely, Henk Jan Beltman, te kopen, wiens belang is teruggebracht van 42% naar 26%, wordt Verlinvest de grootste aandeelhouder van Tony’s Chocolonely. En dat nog geen twee jaar nadat het voor het eerst aandeelhouder werd. Hoeveel de familie De Spoelberch neertelde voor de transactie is niet bekend. Henk Jan Beltman laat weten dat hij zijn aandelen verkocht heeft om schulden af te betalen die hij enkele jaren geleden had gemaakt door de medeoprichters van het bedrijf uit te kopen. Hij benadrukt verder ook dat belangrijke beslissingen binnen het bedrijf in de toekomst ook nog steeds in overleg met andere aandeelhouders, zoals de werknemers van Tony's Chocolonely en de sap- en smoothieproducent Innocent Drinks, zullen genomen worden. 

De investeringsmaatschappij Verlinvest werd in 1995 opgericht door de aandeelhoudersfamilies van AB InBev: De Spoelberch en Mévius. In iets meer dan 20 jaar tijd heeft de onderneming geïnvesteerd in Europese, Amerikaanse en Aziatische bedrijven, onder meer gespecialiseerd in het digitale en e-commerce (Frichti, Everli, Purplle...), gezondheid en verzorging (Liva, Bludental, Red Sun...), en voeding en dranken (Oatly, Vita Coco, Mutti...). Tony's Chocolonely van zijn kant werd in 2005 opgericht door drie Nederlandse journalisten, na een reportage over de vele misstanden op cacaoplantages. Pas in 2010 raakte Henk Jan Beltman betrokken bij het bedrijf, dat er zijn missie van heeft gemaakt om ervoor te zorgen dat alle chocolade wereldwijd '100% slaafvrij' is. Maar ondanks zijn goede bedoelingen is het bedrijf niet altijd gespaard gebleven van kritiek. Zo heeft Tony's onlangs in zijn jaarverslag erkend dat er vorig jaar minstens 1.700 gevallen van kinderarbeid in zijn toeleveringsketen zijn vastgesteld. Na de publicatie van dit "eerlijke" rapport verzekerde de fabrikant dat er veranderingen op til waren. Nochtans werd het chocoladebedrijf begin 2021 van de lijst van 'ethische bedrijven' van Slaafvrije Chocolade geschrapt vanwege zijn banden met Barry Callebaut, waarvan men verdenkt dat er misbruik is in de toeleveringsketen en aan wie het Nederlandse merk de verwerking van zijn cacaobonen uitbesteedt.