What's Cooking ?
- Zelfscan: vloek of zegen?
- Fotoreportage: Ontdek het beste van Sial
- Dossiers: warme kazen, melkdesserts, bereide maaltijden, etnische producten ...
What's Cooking ?
Vandaag huldigt What's Cooking? een nieuwe waterzuiveringsinstallatie in Wommelgem in. Het bedrijf kondigt aan dat het het gezuiverde afvalwater, omgevormd tot drinkwater, zal gebruiken om zijn machines te reinigen. What’s Cooking? wil ook zijn watervoetafdruk verminderen met 30% per kg verkocht product tegen 2030.
De stap maakt deel uit van de strategie van het bedrijf om de CO2-uitstoot tegen 2030 te verminderen. What’s Cooking? opent een nieuwe waterzuiveringsinstallatie in Wommelgem. Voortaan zal de fabriek haar afvalwater kunnen recupereren, behandelen en het resulterende drinkwater hergebruiken. Ondanks de kwaliteit van het nabehandelde drinkwater heeft What's Cooking aangekondigd dat het dit water voorlopig enkel zal gebruiken om zijn machines te reinigen. Toch heeft het bedrijf dankzij deze installatie al 50% minder afvalwater en 50% minder grondwater opgepompt, aldus het persbericht. "Dit komt neer op meer dan 100.000 kubieke meter water per jaar, gelijk aan het totale verbruik van 1.600 huishoudens." Uiteindelijk hoopt het bedrijf deze cijfers te verbeteren en de impact op de natuur verder te verminderen. What's Cooking streeft ernaar om in 2030 30% minder water te gebruiken per kg verkocht product, vergeleken met 2022. "Als je denkt aan de frequente en lange periodes van droogte in de afgelopen jaren, helpen we op deze manier zeker de natuur en het waterpeil", zegt Art Picavet, manager van de fabriek in Wommelgem. Dit is niet het eerste groene initiatief van de fabriek in Wommelgem. In 2021 voerde ze een zonnepanelenproject uit dat sindsdien bijna 10% van het totale verbruik dekt. What's Cooking? is er ook in geslaagd om zijn elektriciteitsvoetafdruk met 50% te verminderen en zal vanaf 2024 100% groene stroom gebruiken. "We zijn erg blij met de concrete stappen die we nemen als onderdeel van de duurzaamheidsstrategie van What's Cooking?", besluit CEO Piet Sanders.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?