Er gaat heel veel verse voeding verloren in de distributieketen. Om de derving van voedingsproducten tegen te gaan, hebben 11 bedrijven – zowel producenten als supermarkten – met het logistiek kennisplatform VIL het project ‘Fresh Food Logistics’ opgezet. Dat bracht de knelpunten in de logistieke keten in kaart en zocht naar oplossingen. Daaruit bleek dat de belangrijkste knelpunten het silodenken, forecasting en het steeds uitgebreidere assortiment in de winkels zijn. Meer samenwerking en transparantie zijn dus cruciaal voor het aanpakken van voedselverlies.
Registreren neemt slechts enkele minuten in beslag. Dit is om onze inhoud beter af te stemmen op onze lezers. Ontdek hier de voordelen:
Retail van nul af opnieuw leren: hoe Rami Baitiéh Morrisons herlanceerde
300ste editie: "Gondola moet helpen om het heden te begrijpen en de toekomst vorm te geven"
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?