Een groeiende wereldbevolking en een voedingssysteem dat op z’n grenzen botst stellen ons voor grote uitdagingen. De vraag die op ieders lippen brandt: hoe voeden we de toekomst? Feeding The Future zoomt erop in, voedt het debat en fileert de voedingstrends van morgen. 

Fatalisme en doemdenken brengen ons geen stap dichter bij de oplossing. Daarom schotelen we jou creatieve, verrassende en haalbare ideeën voor om ons voedselsysteem klaar te stomen voor de komende decennia. Are you in?

Food for thought

Er staat veel op het spel. Willen we 10 miljard magen vullen in 2050 en de planeet leefbaar houden, dan moeten we nú actie ondernemen. Het goede nieuws? De voedingssector is innovatief en wendbaar. Met de juiste kennis, mindset en aanpak kunnen we problemen tackelen en kansen benutten. 

Hoe dan? 12 straffe sprekers werpen hun licht op het gemeenschappelijk doel vanuit verschillende invalshoeken. 

Onderzoeksbureaus GfK en Nielsen drukken je met de neus op de feiten en cijfers over thema’s zoals de eiwitshift, en openen je ogen met verrassende inzichten over specifieke categorieën. Wetgeving komt ook uitgebreid aan bod. Denk aan de impact van de nieuwe ontbossingsverordening om de druk op ecosystemen te verminderen. Aude Mahy (Daldewolf) zet de kleine lettertjes uiteen.

Samen sterker, dat is de insteek van Mohamed Zariouhi (The Bel Group). Door binnen de sector de krachten te bundelen in plaats van op een eiland te werken, krijg je tig keer meer gedaan. 

Op het menu van Foodservice Alliance en Sligro: de invloed van horecatrends op retail en een blik op het bord van gen Z en millennials de klassieke maaltijden inruilen voor snacking. 

Voor groenten- en fruitleverancier Greenyard gaat plantbased nog niet ver genoeg: pure plant is the way to go. 

Ook Carrefour, Lunch Garden en Crisp zijn van de partij met hapklare informatie om gretig je tanden in te zetten. 

Grijp je kans en je ticket

Je merkt het: Feeding The Future serveert een menu tjokvol inzichten om ons voedselsysteem te preppen voor morgen en overmorgen. Als dessert volgt een debat over het boek True Cost of Food van Pierre-Alexandre Billiet. Tussendoor is er volop ruimte om te netwerken met collega’s. Je keert huiswaarts met een schat aan informatie en inspiratie en een goedgevulde goodiebag. 

Zeiden we al dat je niet op je honger blijft zitten?

Schrijf je in. Spits je oren. Stil je honger naar kennis. 

Peggy Van der Auwera