Brouwerij Duvel Moortgat zou zijn sectorgenoot Bosteels, bekend van de biermerken Kwak en Karmeliet, dan toch niet overnemen. Volgens zakenkrant De Tijd knapt Duvel af op de hoge vraagprijs.

Eerder deze week raakte bekend dat Duvel Moortgat plannen had om brouwerij Bosteels over te nemen. Het prijskaartje lag met 200 miljoen euro echter te hoog voor de kandidaat-overnemer, schrijft De Tijd op basis van meerdere bronnen die betrokken zijn bij het dossier. Dit wil zeggen dat de Bosteels-merken Karmeliet, Kwak en Deus zich niet aan rijtje speciaalbieren van Duvel Moortgat kunnen voegen. Maar dat de brouwer uit Puurs zich terugtrekt, wil niet zeggen dat er geen kandidaten meer zijn.

Heineken dan?

Nog volgens De Tijd is het Nederlandse Heineken immers nog altijd in de running om Bosteels in te lijven. De biergigant gooide de laatste jaren hoge ogen met Affligem, een Belgisch abdijbier dat het sinds 2014 met veel succes internationaal in de markt zet. Dat kunstje zou Heineken mogelijk willen overdoen met Kwak en Karmeliet.