Colruyt Group gaat voortaan boodschappen van het ziekenhuispersoneel in het ziekenhuis leveren. Daarvoor werkt de groep samen met het UZ Leuven en het UVC Brugmann. Op die manier wil de supermarktgroep de ziekenhuismedewerkers helpen ontzorgen in deze moeilijke tijden.

De coronacrisis mag dan wel een serieuze impact hebben op de markt en het leven van mensen, toch is het mooi om te zien dat er overal zoveel solidariteit heerst. Zo heeft Colruyt Group besloten om het ziekenhuispersoneel van het UZ Leuven en het UVC Brugmann een hart onder de riem te steken door hun boodschappen op hun werk te laten leveren. Op die manier hoeven de ziekenhuismedewekers zich, na hun drukke shift, geen zorgen meer te maken om hun boodschappen.

 “Onze 30.000 medewerkers (van onze productiebedrijven, transport, logistieke centra, winkels, ondersteunende diensten) geven al enkele weken het beste van zichzelf. Maar wij beseffen dat de marathon van onze zorgsector, die over mensenlevens gaat, zo mogelijk nog een stuk zwaarder is. Daarom willen we ziekenhuispersoneel ondersteunen met een oplossing die wij voor hen op maat ontwikkelen. We willen hiermee ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid als retailer verder opnemen”, verklaart Marc Hofman, COO Retail bij Colruyt Group.

Hoe werkt het?

De logistieke organisatie wordt opgezet via Solucious, het foodservice-bedrijf van de groep dat aan professionele klanten voedingsartikelen levert. Solucious zal een website ter beschikking stellen met een selectie uit het Colruyt Group assortiment. Op die website zullen de ziekenhuismedewerkers hun bestelling kunnen plaatsen op het moment waarop het voor hen past. 

De bestellingen worden klaargemaakt per persoon, en worden vervolgens centraal afgeleverd in het ziekenhuis van de betrokken medewerker. Exacte startdatum, afleveringslocatie, afleveruren en alle andere praktische regelingen worden momenteel afgesproken met de logistieke afdelingen van de ziekenhuizen. Het project zal daarom ook stap voor stap worde uitgerold. De focus zal daarbij in eerste instantie liggen op de zorgmedewerkers die momenteel rechtstreeks betrokken zijn bij de zorg voor coronapatiënten

 “Met dit initiatief willen we een bijdrage leveren om de ziekenhuismedewerkers in deze moeilijke tijden te ‘ontzorgen’”, vervolgt Marc Hofman. “Samen staan we sterker om deze ongelofelijk uitdagende tijden de baas te kunnen.” 

Belangrijk detail: er wordt ook bekeken of de dienstverlening naar andere Belgische ziekenhuizen kan worden uitgerold.