Het Belgische investeringsfonds Verlinvest heeft een belang van 24,5% genomen in Mutti, de Italiaanse leider in verwerkte tomatenproducten. Het vers geld moet onder andere de internationale expansie van het Italiaanse merk een boost geven.

Mutti is een Italiaans bedrijf dat producten als tomatenblokjes, passata en pastasauzen produceert. Het is met een marktaandeel van 31% marktleider in Italië, maar het bedrijf zet ook in op het buitenland. Zo zegt Mutti een leiderspositie te hebben in Frankrijk, Australië en Scandinavië. Momenteel haalt de tomatenverwerker 30% van zijn omzet in het buitenland, maar dat cijfer wil Mutti nog opkrikken. 

Met het vers kapitaal van Verlinvest, dat vooral bekend is als aandeelhouder van AB InBev, wil moet Mutti zijn internationaal team versterken en de 'brand awareness' verhogen. De investering zal Mutti ook helpen bij de ontwikkeling van nieuwe producten en het uitbreiden van de productiecapaciteit in Italië. Bovendien kan de internationale ervaring en het wereldwijde netwerk van Verlinvest in FMCG de expansie van Mutti een duwtje in de rug geven.

 

"We zijn grote bewonderaars van de verwezenlijkingen, de geschiedenis en de expertise van Mutti in de tomatensector," zegt Frédéric de Mévius, voorzitter van Verlinvest. “We zijn erg verheugd om samen te werken met (CEO, red.) Francesco Mutti om van Mutti een wereldwijd leidend tomatenmerk te maken."