UberEATS is sinds vandaag ook in Antwerpen actief. De koeriers halen maaltijden op restaurants op en leveren ze aan huis, voorlopig enkel binnen de Ring. Hierdoor krijgt Deliveroo een te vrezen concurrent.  

In Brussel is UberEATS bijna een jaar actief. De dienst is inmiddels uitgebreid naar een aantal gemeentes in de rand. Zo’n 700 restaurants en andere eetgelegenheden werken al met het bedrijf samen. Als eerste Vlaamse stad is nu Antwerpen aan de beurt. Daar zijn momenteel een kleine zestigtal mee in de boot gestapt. Bekende namen zijn onder andere Felix Pakhuis, McDonald's, Barnini, Brasseur, Bourla, Coffeelabs en Mama’s Garden.

Voor de levering gebruiken de koeriers van UberEATS fietsen en scooters. Voorlopig wordt enkel binnen de Ring geleverd – in minder dan 30 minuten – maar er zijn plannen om het leveringsgebied uit te breiden.

Deliveroo krijgt vanaf nu dus concurrentie in de Sinjorenstad. Die is er al anderhalf jaar aanwezig en telt al zo’n deelnemende 120 restaurants. Daarbij zijn er een aantal die vanaf nu ook met UberEATS samenwerken.

Hoewel beide maaltijdbezorgingsdiensten bij de consumenten een succes zijn, groeit de maatschappelijke kritiek. Vooral het statuut van de koeriers - vaak jongeren met weinig kennis van de regels rond bezoldiging, sociale lasten, BTW en dergelijke – roept vragen op. Ook de onduidelijkheid rond verzekeringen en onkosten voor fiets en GSM wordt op de korrel genomen.