Er dreigt een supermarktoorlog op de Kouter in Gent. Albert Heijn heeft immers een vergunning verkregen om een nieuwe winkel te openen tussen een Delhaize en een Cru. De buurt vreest bovendien voor overlast, aldus De Standaard.

Het ziet ernaar uit dat er een supermarktoorlog komt op de Kouter in Gent. Deze week heeft het stadsbestuur van Gent immers de vergunning voor een nieuwe Albert Heijn-winkel goed gekeurd. De winkel, die zich uitrekt over 884 m2, zou neerstrijken tussen een Delhaize en een Cru-vestiging van Colruyt. De Nederlandse keten zou zich installeren op een deel van de gelijkvloers, waar er ook een ING zit, en zou in totaal een dertigtal jobs opleveren. Toch is de locatie erg opmerkelijk, aangezien Delhaize tot dezelfde groep behoort als Albert Heijn, en er met de komst van de nieuwe Albert Heijn-winkel een supermarktoorlog dreigt. Zeker als je weet dat er om de hoek ook een Carrefour, een OKay en een Spar gelegen zijn. 

En dat is niet het enige: de omwonenden maken zich zorgen over mogelijke overlast door het grote aantal vrachtwagen, die al die winkels moeten bevoorraden. In de vergunning van Albert Heijn staat immers dat die een viertal keer per dag mogen leveren. 

Toch nuanceert het stadsbestuur de komst van de nieuwe Albert Heijn-winkel. Die zou immers een buurtwinkel worden die zich richt op voetgangers en fietsers. Er wordt dan ook geen extra parking voorzien. Wel komen er 25 nieuwe fietsenrekken. Bovendien ziet het Gentse stadsbestuur geen probleem in de verschuiving van supermarkten aan de rand naar kleinere buurtsupermarkten in de stad. Dat hoort volgens schepen van Economie en Handel, Sofie Bracke, immers bij een levendige stadskern, zo vertelt ze aan De Standaard.