De snelgroeiende producent van aardappel- en maïssnacks Roger & Roger, bekend van onder meer Croky, neemt de activiteiten van Greenyard Frozen in Hongarije over. Dat maakte Greenyard vandaag bekend. Ook de werknemers worden mee overgenomen door het bedrijf.

Greenyard wil af van zijn noodlijdende activiteiten in Hongarije. Vorig jaar kwam haar Hongaarse afdeling nog in opspraak nadat er producten besmet waren met de Listeria-bacterie. Daardoor moest Greenyard niet alleen een grote terugroepactie organiseren, maar liep het bedrijf ook heel wat geld mis. Zo daalde de omzet van Greenyard in het eerste semester vorig jaar met 3,6% tot 1,983 miljard euro, exclusief Horticulture. Dringend tijd dus voor verandering en daarom kwam Greenyard in maart dit jaar aanzetten met haar grote transformatieplan waarbij het benadrukte dat het haar Greenyard Frozen-fabriek in het Hongaarse Baja wou sluiten of verkopen. Nu blijkt dan toch een overnemer gevonden te zijn, want het Belgische Roger & Roger, bekend van onder meer Croky, neemt de Hongaarse activiteiten van Greenyard evenals het personeel over. 

Roger & Roger verdeelt chips naar meer dan twintig landen vanuit haar hoofdzetel in Moeskroen. Het bedrijf werd opgericht in 1999 en heeft inmiddels meer dan 350 werknemers in dienst. Het bedrijf bekleedt een sterke positie in de aardappel- en maïssector in West-Europa, maar wil nu ook in Centraal- en Oost-Europa voet aan de grond krijgen. "We tonen al geruime tijd meer dan normale belangstelling in potentiële opportuniteiten om onze activiteiten in Centraal- en Oost-Europa uit te breiden", verklaart Yves De Vinck, CEO Roger & Roger. "De ervaring en kennis van de Hongaarse telers, in combinatie met de sterke motivatie van de werknemers op de site, hebben ons ervan overtuigd om deze fabriek van Greenyard over te nemen. In de volgende maanden zullen we meer informatie verstrekken over de toekomstige plannen en investeringen die we zullen doen. Daarmee willen we de continuïteit en nieuwe groei voor alle belanghebbenden waarborgen."

Greenyard, dat met deze verkoop een volgende stap kan zetten in haar transformatieplan, zal op haar beurt het volume van haar diepvriesproducten uit Hongarije verplaatsen naar haar andere productievestigingen in Europa. Hierdoor wordt een ononderbroken service voor haar klanten verzekerd, klinkt het bij het bedrijf. "We zijn erg blij dat Roger & Roger, een maatschappelijk verantwoord bedrijf, onze diepvriesfabriek in Hongarije overneemt. Roger & Roger heeft besloten om haar activiteiten uit te breiden naar de Hongaarse markt en heeft een duidelijke intentie om erin te investeren. Bovendien beschermt de transactie de belangen van al onze stakeholders", besluit Charles-Henri Deprez, Managing Director Greenyard Frozen.