De Britse sandwichketen Pret A Manger zou in handen komen van JAB Holding, het bedrijf achter onder meer Douwe Egberts. De groep zou zo’n 1,5 miljard pond moeten neertellen om de deal rond te krijgen. Dat meldt The Financial Times.

Pret A Manger staat op het punt verkocht te worden aan het Luxemburgse JAB Holding (Douwe Egberts,…) voor zo’n 1,5 miljard pond (1,7 miljard euro), inclusief schulden. Volgens The Financial Times zou de deal vandaag mogelijk nog aangekondigd worden, al zou de definitieve deal pas rond zijn tegen de zomer. Olivier Goudet, de CEO van JAB Holding, reageerde alvast erg enthousiast op de mogelijke samenwerking. “We kijken ernaar uit om samen te werken met Pret A Manger en zijn getalenteerde team om zo hun geweldige groei verder te zetten”.

Bridgepoint, de privé-investeerdersgroep achter Pret A Manger, kocht het bedrijf in 2008 voor een slordige 500 miljoen euro. Ondertussen heeft de keten wereldwijd zo’n 500 vestigingen, met zijn belangrijkste afzetmarkt in Amerika. Pret A Manger behaalde in 2016 nog een omzet van 776 miljoen pond (889 miljoen euro), een stijging van 15% tegenover het jaar ervoor. Daarnaast klokte het EBITDA af op 93,2 miljoen pond (107 miljoen euro) aldus The Financial Times. Recentere cijfers wil het bedrijf niet vrijgegeven.

JAB Holding, de vermogensvennootschap van de Duitse miljardairsfamilie Reimann, heeft zich de laatste jaren opgewerkt tot een belangrijke speler binnen de koffiemarkt. Zo kocht het onlangs onder meer Keurig, bekend voor zijn koffiemachines, Krispy Kreme, Peet’s Coffee en Einstein Bros. Bagels. Het Luxemburgse bedrijf heeft daarnaast ook een meerderheidsbelang in Douwe Egberts, en is de eigenaar van merken als Stumptown en Intelligentsia Coffee. Het bedrijf is dan ook uitgegroeid tot de  rechtstreekse concurrent van Nestlé.

Foto: Facebookpagina Pret A Manger