Colruyt Group heeft nog eens 20 miljoen euro geïnvesteerd in zijn online apotheek Newpharma, meldt De Rijkste Belgen. Vorige week had de retailer al hetzelfde bedrag geïnjecteerd in zijn fitnessketen Jims.

Colruyt Group heeft het kapitaal van Newpharma verhoogd met 20 miljoen euro, een bedrag dat zal worden gebruikt om de groei van de online apotheek te ondersteunen en om een externe bankfinanciering vervroegd af te lossen. Vorige week vernamen we dat de Belgische groep al 20 miljoen euro in Jims had geïnvesteerd, via zijn holding DO Invest. Dat is genoeg om de fitnessketen weer op de rails te krijgen, nadat het zwaar te lijden had onder de sluiting als gevolg van de gezondheidscrisis.

Winstgevend?

Newpharma is sinds 2021 volledig in handen van Colruyt Group en het familie-investeringsvehikel Korys. Dat jaar behaalde de online apotheek een omzet van 155 miljoen euro, 10 miljoen meer dan het jaar ervoor, maar leed het een verlies van 17 miljoen. In april van datzelfde jaar nam de retailer ook 100% van de aandelen van Jims over, dat in het afgelopen boekjaar een verlies van 7,3 miljoen euro leed en waarvan het eigen vermogen met 3 miljoen euro in het rood dook. Beide ketens zijn winstgevend en groeien, vertelde Colruyt dinsdag aan de krant L'Echo. "Een belangrijk deel van de kapitaalverhogingen van Jims en Newpharma werd ook gebruikt om een externe bankfinanciering vervroegd terug te betalen”, aldus de groep uit Halle.