De coöperatieve vereniging DAGVERS breidt haar activiteiten uit naar Gent en Brussel. Het online bestelplatform dat eerder al actief was in Antwerpen, hoopt zo tegemoet te komen aan de stijgende vraag naar duurzaam bereide maaltijden voor mensen die zelf geen tijd hebben om tijdens de week te koken.

Klanten in Gent en Brussel kunnen vanaf nu ook online maaltijden bestellen via www.dagvers.org, waarna die aan huis geleverd worden dankzij duurzaam transport van Bubble Post. In Antwerpen bestond die mogelijkheid al langer. Daarnaast kunnen klanten in Antwerpen hun producten ophalen bij een van de afhaalpunten van DAGVERS.

Het online bestelplatform gebruikt bewust verse, lokale, biologische en fairtrade ingrediënten zonder bewaarmiddelen, en werkt daarvoor samen met lokale (bio)boeren. DAGVERS zet in op duurzaamheid en zorgt er dan ook voor dat al haar maaltijden duurzaam verpakt en geleverd worden. Daarnaast worden alle gerechten gemaakt door kwetsbare mensen op de arbeidsmarkt. “We zijn trots en verheugd om nu ook in Gent en in Brussel te starten met DAGVERS. En om het nieuwe jaar goed in te zetten, trakteert DAGVERS tijdens de maand januari met een gratis thuislevering bij de eerste bestelling”, vertelt iniatiefneemster Inge De Clerck.

Eenvoudig online bestellen

Op de website van DAGVERS kunnen consumenten eenvoudig hun eigen weekmenu samenstellen. Per dag kiezen ze uit twee gerechten en bepalen ze de grootte van hun portie, het aantal en eventueel een dagsoep. Elke dag biedt DAGVERS twee bereide gerechten aan, waarvan één kindvriendelijk en één iets gewaagder. Eén van de twee is altijd vegetarisch. Om drukbezette gezinnen meer comfort te bieden, kunnen ze lange tijd op voorhand bestellen.

Volgens De Clerck zet het online bestelplatform sterk in op meer comfort en kwaliteit. “DAGVERS lanceerde samen met Smartmat ook al de ‘15 minuten kookbox’ waarin een Dagversmaaltijd zit die enkel nog opgewarmd moet worden in de (microgolf)oven. Deze kookbox biedt gezinnen nog meer kwaliteit en comfort tijdens de drukke werkweek.”, aldus nog Inge De Clerck.

Duurzaam transport met Bubble Post

Voor de levering werkt DAGVERS samen met hun duurzame partner Bubble Post die de maaltijden levert via gekoeld transport. “Bubble Post kiest steeds voor het meest efficiënte en duurzame vervoersmiddel. Momenteel gebeuren de gekoelde leveringen voor Dagvers met een bestelwagen op aardgas. Zodra er een meer ecologische manieren beschikbaar is, schakelt Bubble Post daarop over. Zo hopen ze, net als in Nederland, ook in Antwerpen, Gent en Brussel snel de Bubble Stint in te kunnen zetten; een nieuw elektronisch voertuig uit de categorie ‘bijzondere bromfiets.”, besluit Inge De Clerck.