Meng aloude tradities, een goed bewaard familierecept, expertise en gloednieuwe technologieën en je bekomt Libeert chocolade. Al sinds 1923 staat deze Belgische chocolade bekend om zijn heerlijke smaak en kwaliteit. Ondertussen is de 4de generatie actief in het bedrijf. De 4 kinderen zijn allemaal opgegroeid rond, in en met het familiebedrijf. Het bedrijf is marktleider in holle chocoladefiguren voor Sinterklaas, Kerst en Pasen en deze unieke figuren genieten wereldfaam: ze worden in alle continenten verkocht.

Publi-reportage

 

Maar daarnaast behoren ook chocoladetabletten tot het gamma. Libeert gebruikt enkel en alleen de fijnste Belgische chocolade voor de creatie van zijn tabletten. De chocoladefabriekant produceert tabletten in meerdere formaten, waarmee het zich richt naar een breed publiek: van indulgence chocoladesnackers tot koks.

De klassiekers

De geur van heerlijke cacao, verwerkt tot de fijnste Belgische chocolade,daarvoor staat LIBEERT garant. De combinatie van pure kwaliteit en doorgedreven vakkennis resulteert in een lijn van premium tabletten, gaande van melkchocolade (winnaar van de iTQi awards), witte chocolade en donkere chocolade tot melkchocolade met amandelen en nougat en van een fruitige donkere chocolade tot donkere chocolade met sinaasappel zeste, aardbei of munt.

Origine tabletten

Vorig jaar voegde Libeert 3 origine tabletten toe aan haar bestaande gamma klassiekers. De origine tabletten zijn drie buitengewone smaakervaringen, gemaakt met zorgvuldig geselecteerde cacaobonen uit Vietnam, Congo en Ecuador. De chocolade uit Vietnam is een donkere chocolade (73%) met een toets van citrus en hout. Een subtiliteit van humus en bloemen kan je terugvinden in de donkere chocolade van Ecuador (71%)en de donkere chocolade uit Congo (60%) wordt op smaak gebracht met fruitige rozijnen en zoete honing.

Bio tabletten

Dankzij de passsie voor premium Belgische kwalitatieve chocolade en als resultaat van constante innovatie, speelt Libeert perfect in op de trends van “healthy snacking” en “superfoods” en komt met 3 bio tabletten op de markt. Pure chocolade 70%, melkchocolade kokos & yoghurt en pure chocolade citroen & gember, dat zijn de smaken. Na certifiëring van een extern auditbureau ontvingen de 3 tabletten het biolabel. Bovendien zijn de basisingrediënten van deze glutenvrije tabletten – cacaobonen, suiker en melk – fairtrade.

De smaken zijn in lijn met die van de Libeert ‘klassiekers’, maar toch net dat tikkeltje anders en passen volledig binnen de DNA van deze Belgische chocoladefabrikant: premium – Belgisch – kwaliteit en smaak.

Prijs voor Lemon Ginger

Met het bio tablet van pure chocolade met citroen en gember won Libeert een superior taste award met 2 sterren – een bewijs van kwaliteitsvolle smaak. Deze award is een unieke internationale erkenning, uitgereikt door het International Taste & Quality Institute. De Superior Taste Award is het enige label op gebied van smaak (via blinde testen volgens een strikte zintuigelijke procedure) dat door opinieleiders, nl. Michelin chefs en sommeliers, wordt toegekend. Ook met hun melkchocolade (tablet en holle figuren) kaapte Libeert 2 gouden sterren weg.

Nieuwe productielijn

Om de biochocolades te kunnen produceren, heeft Libeert een nieuwe productielijn gebouwd. Om het biolabel te kunnen krijgen, moet er namelijk een omgeving gecreëerd worden waar enkel en alleen biologische producten binnenkomen. Deze investering neemt het bedrijf er graag bij, want ze geloven in het blijven innoveren en luisteren naar de consumenten.  

Gepaste ondersteuning

De lancering van de nieuwe bio tabletten zal met de nodige tam-tam naar de consumenten gebeuren. Naast sampling in samenwerking met de retailers, worden vooral e-mail, social media en blogs de kanalen om te communiceren naar de consument. Kortom, alles wordt in het werk gesteld om de boodschap op de passende manier over te brengen.

LibeertKastelenlaan 107A7780 CominesTel: 056/56.05.05Fax: 056/55.66.76contact@libeert.comwww.libeert.com