Het Amerikaanse Kentucky Fried Chicken (KFC) opent in de komende vijf jaar 40 restaurants in enkele grote Vlaamse steden en in grootstedelijk Brussel. Dat maakte Benelux Food Group, de licentienemer die KFC in Vlaanderen gaat uitrollen, bekend. De eerste restaurants openen nog dit jaar na de zomer in shoppingcentrum Wijnegem, Limburg en Oost-Vlaanderen.

Dat het Amerikaanse KFC naar ons land zou komen, was geen geheim meer. In februari kondigden we nog aan dat de keten een restaurant zou openen in het premetrostation Brussel-Noord, recht tegenover de Starbucks. Bovendien benadrukte de restaurantketen toen al dat het op termijn 150 restaurants wil openen in ons land. "We starten in 2019 in elk geval in Brussel. Vervolgens zullen we in het gehele land nieuwe KFC restaurants openen, zowel binnenstedelijk, als restaurants met een drive-in en bekijken we hoe de Belgische gasten ons merk accepteren", vertelde het bedrijf toen. Het was enkel een kwestie van de juiste locaties vinden, en dat lijkt nu al voor een deel gelukt. De Kempense Benelux Food Group, de licentienemer die KFC in Vlaanderen gaat uitrollen, kondigde vandaag immers aan dat KFC in de komende vijf jaar 40 restaurants wil uitrollen in enkele grote Vlaamse steden in het grootstedelijk Brussel.

“Veel Vlamingen kijken al jaren uit naar de komst van  KFC. Nog dit jaar openen we de eerste restaurants in de provincies Antwerpen, Limburg en Oost-Vlaanderen. Onze ambitie is om tot 2025, verspreid over heel Vlaanderen en Brussel, zo’n 40 KFC-restaurants te openen. Dat doen we zowel in de grote stadscentra als in de voorsteden met drive-locaties waar mensen ter plaatse van hun maaltijd kunnen genieten of ze kunnen meenemen naar huis. De consument verandert, eetpatronen evolueren... Het heeft allemaal invloed op de locatiekeuze en snelheid van openen", vertelt Mathé Heeren van Benelux Food Group.

De eer is weggelegd voor de provincie Antwerpen. Daar zal nog dit jaar het eerste KFC-restaurant openen in shoppingcenter Wijnegem, zo bevestigde Lien Cools van Benelux Food Group aan Gondola. 

Nieuwe jobs

Volgens KFC is deze expansie niet alleen goed nieuws voor kipliefhebbers maar zal het ook een positieve bijdrage leveren aan de werkgelegenheid in de lokale omgeving. 

“We zijn erg enthousiast dat de Belgische consument eindelijk kennis kan maken met onze unieke kipproducten. Dagelijks bedienen we al 12 miljoen klanten in meer dan 125 landen. België was een van de laatste Europese landen waar KFC nog niet aanwezig was", reageert Ben Lauritz, General Manager bij KFC Northern Europe.