Amazon is in heel het Verenigd Koninkrijk op zoek naar kleine winkelruimtes, meldt de Times. Volgens de krant wil de Amerikaanse gigant zijn Amazon Go-winkels nu ook in dat land uitrollen. In eigen land heeft de groep vier dergelijke kassaloze winkels.

Amazon liet het merk Amazon Go al twee jaar geleden in het VK registreren. Nu zou het daadwerkelijk overgaan tot het openen van winkels. Hiervoor wil het kleine detailhandelszaken van 400 à 500 m² opkopen.

In de Amazon Go-winkels is er geen kassa meer: klanten loggen bij de keten in met hun Amazon-account, camera's en sensoren registreren vervolgens automatisch wat ze uit de rekken halen en hun rekening wordt eveneens automatisch betaald wanneer ze de winkel verlaten.

In de Verenigde Staten heeft Amazon twee jaar geleden zijn ‘Just Walk Out Technology’ eerst in een conceptwinkel in Seattle uitgetest. Inmiddels zijn er vier Amazon Go-winkels in de VS: drie in Seattle en een in Chicago. New York zou binnenkort volgen. Volgens Bloomberg zijn de plannen groots: tegen 2021 zouden ruim 3.000 van deze minisupermarkten hun deuren openen.

Het VK zou nu dus ook aan de beurt zijn. Daar heeft Amazon al zeven fysieke winkels, via de overname vorig jaar van Whole Foods Market.

Dat Amazon meer in de ‘brick & mortar’ wereld aanwezig wil zijn en zich almaar meer ontpopt tot een omnichannelspeler, bleek vorige maand nog maar eens duidelijk. De groep opende haar eerste ‘4-star’-winkel in New York. Daar worden producten verkocht die op haar online platform een rating van vier sterren of meer hebben. Eerder opende Amazon in de VS een aantal fysieke boekenwinkels.