Jumbo zal dan toch niet de Nederlandse warenhuisketen Hema overnemen. Dat bevestigde CFO Ton van Veen in een gesprek met De Telegraaf. “We zijn wel heel erg geïnteresseerd in de toekomst van Hema, maar zeker niet als eigenaar."

Vorige week had Hema-topman Tjeerd Jegen nog laten vallen dat Jumbo wel een mogelijke overnamekandidaat kon zijn om het noodlijdende Hema weer op het rechte pad te zetten. Een logische keuze aangezien Jumbo 17 Hema-winkels overneemt en bovendien ook Hema-producten aanbiedt in zijn vestigingen. Toch zal het zover niet komen, benadrukt Ton van Veen, CFO bij Jumbo, aan De Telegraaf: “We zijn wel heel erg geïnteresseerd in de toekomst van Hema, maar zeker niet als eigenaar. We volgen de situatie met grote belangstelling. Het is een mooi bedrijf met een enorme historie en dan is het jammer om te zien dat het bedrijf door de jaren heen een speelbal is geworden van financiële partijen.”

Ton van Veen begrijpt echter wel dat de topman van Hema Jumbo eerder als een overnamekandidaat noemde. “Ik snap dat je als management op zoek bent naar stabiliteit en we hopen dat Hema de juiste kapitaalstructuur vindt. De verwachtingen waren niet voor niets hooggespannen toen Marcel Boekhoorn eigenaar werd. Maar nogmaals, wij hebben als Jumbo niet de ambitie om Hema over te nemen en eigenaar te worden", vervolgt hij.

Wie Hema dan wel zal overnemen is voorlopig nog afwachten. In de komende weken kunnen geïnteresseerden een bod doen om het bedrijf over te nemen van de schuldeisers die het bedrijf nu in handen hebben. Al dreigt die verkoop niet helemaal vlot te verlopen door de interne spanningen. Gisteren maakte een andere groep schuldeisers immers bekend dat ze het faillissement hebben aangevraagd aan het moederbedrijf van de warenhuisketen. Ze voelen zich immers benadeeld door de overname van Hema door de andere schuldeisers.