Hema heeft een akkoord bereikt met zijn grootste groep schuldeisers. Daarmee zal de schuld verlagen van 750 miljoen naar 300 miljoen euro.

Hema heeft een belangrijke stap gezet richting redding. Het heeft een akkoord bereikt met zijn grootste groep schuldeisers. De totale obligatieschuld zal hiermee dalen van €750 miljoen naar €300 miljoen en de groep obligatiehouders zal alle aandelen van Hema in handen krijgen. “Hierdoor krijgt Hema weer een gezonde financiële structuur, een sterke liquiditeitspositie en voldoende ruimte om te investeren in de toekomst van het bedrijf”, zo laat de winkelketen weten.

,,De overeenkomst vormt een belangrijke stap in de weg naar een financieel gezonde Hema en is cruciaal om de toekomst en de winstgevendheid van het bedrijf op lange termijn veilig te stellen. Het was al lange tijd bekend dat een oplossing moest worden gevonden voor de loden last van de schulden waarmee Hema sinds 2014 kampt”, zegt ceo Tjeerd Jegen. De onderhandelingen met de schuldeisers kwamen zondagmiddag in een stroomversnelling, nadat eigenaar Marcel Boekhoorn de handdoek in de ring had gegooid. De miljardair heeft de afgelopen weken geprobeerd om tot een akkoord te komen met de schuldeisers, maar dat is niet gelukt. Boekhoorn heeft zich zondag teruggetrokken. De ondernemer nam Hema in 2018 over en investeerde maar liefst €115 miljoen in het bedrijf.