De Britse groep JD Sports Fashion heeft een overeenkomst getekend om de sportkledingketen Courir over te kopen voor 520 miljoen euro, zo maakte het bedrijf donderdag bekend. De Franse keten heeft meer dan 300 winkels, waaronder 22 in België.

"Na de goedkeuring van de ondernemingsraad van Courir hebben we in juni 2023 een overeenkomst gesloten om de aandelen van Courir over te kopen om het bedrijf zo in handen te krijgen", maakte JD Sports Fashion bekend, ter gelegenheid van de publicatie van zijn halfjaarcijfers. De deal heeft een waarde van 520 miljoen euro: 325 miljoen euro in contanten en 195 miljoen euro schuldovername. "Deze overname blijft onderhevig aan de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten. We bevinden ons momenteel in de 'pre-notificatie' fase", voegt het Britse concern toe, dat verwacht om deze overname af te ronden voordat het zijn jaarcijfers in 2024 bekendmaakt.

JD Sports Fashion startte in mei nog exclusieve onderhandelingen met de eigenaren van de Courir Group, die voor de meerderheid in handen is van Equistone Partners Europe. De deal was echter nog onderworpen aan overleg met de werknemers van Courir, dat nu is afgerond. De Britse reus, gespecialiseerd in sportkleding en accessoires, heeft al zo'n 3.400 winkels in 32 landen (waaronder 16 in België), met een omzet van ongeveer 10 miljard euro. Courir heeft 313 winkels in zes landen (Frankrijk, Spanje, Portugal, Luxemburg, Nederland en België), plus een dertigtal franchisewinkels in Noord-Afrika, het Midden-Oosten en de Franse overzeese gebieden. In 2022 behaalde de groep een geconsolideerde omzet van 609,8 miljoen euro.