Ferrero, het Italiaanse voedingsbedrijf achter merken als Tic Tac en Nutella, neemt de Belgische koekjesmaker Delacre over. Dat blijkt uit officiële documenten van de Franse concurrentiewaakhond, schrijft zakenkrant De Tijd.

Deze zomer waren er al geruchten dat Ferrero (Nutella, Kinder, Tic Tac en Mon Chéri) aasde op Delacre. De overname is nu concreet. Dat schrijft De Tijd op basis van een aanmelding van de transactie bij de Franse concurrentiewaakhond. In het document is sprake van een overname van Delacre, maar ook van het moederbedrijf United Biscuits SAS, de Franse dochter van het Britse United Biscuits dat onlangs zijn naam veranderen in Pladis. 

Delaere produceert al meer dan 120 jaar koekjes, die nu in meer dan 30 landen verdeeld worden. In 1998 kwam het bedrijf in handen van de Britse groep United Biscuits, die Delacre in 2014 doorverkocht aan de Turkse groep Yildiz Holding, ook eigenaar van de Belgische pralineproducent Godiva. Die zou de Frans-Belgische Delacre-poot van United Biscuits nu afstoten.

Delacre stelt 296 mensen tewerk in ons land en is goed voor een omzet van 120 miljoen euro.Ter vergelijking: Ferrero realiseerde het vorige boekjaar een omzet van zo’n 9,5 miljard euro. De Italiaanse groep heeft dan ook grote merken als Nutella, Kinder, Tic Tac en Mon Chéri in de portefeuille.