De allereerste Belgische vestiging van Burger King zal dan toch niet in Namen of Charleroi openen, maar in Antwerpen. Het eerste restaurant van de keten in ons land opent de deuren in juni. Dat zegt zegt Kevin Derycke, CEO van Burger Brands Belgium, dat eigenaar is van zowel Quick als de Belgische Burger Kings, in De Tijd en L' Echo.

Over de komst van Burger King naar ons land, heerste lang veel onduidelijkheid. Zou het Amerikaanse merk het Belgische Quick gaan vervangen? Nadat dat in Frankrijk gebeurde, leek het ook bij ons mogelijk. Maar Kevin Derycke, topman van Burger Brands Belgium, het bedrijf waarin Quick en Burger King België zijn ondergebracht, ontkende dat een tijdje geleden al. Beide hamburgermerken zouden naast elkaar blijven bestaan in ons land, klonk het. Die boodschap herhaalt hij nu in interviews met zakenkranten De Tijd en L' Echo.

Quick en Burger King zijn namelijk complementair, aldus Derycke. "Quick is populair bij gezinnen en 30-plussers. Burger King ontvangt vooral jongeren tussen 25 en 35 jaar. Bovendien is het Belgische merk Quick bij toeristen onbekend." Daarom zal Quick behouden worden, terwijl Burger King uitgerold wordt in België.

3 Burger Kings deze zomer

Deze zomer gaan de eerste drie Belgische vestigingen van de Amerikaanse hamburgerketen open. In juni opent de eerste Belgische Burger King op de site van Kinepolis in Antwerpen, waar vandaag een Quick gevestigd is. In juli volgt Charleroi, en in augustus komt er een Burger King in Namen. 

In totaal zullen er dit jaar acht nieuwe Burger Kings geopend worden op nieuwe adressen. Daarnaast zal ook nog een onbekend aantal Quick-restaurants omgebouwd worden tot Burger Kings. Burger Brands zegt de komende vijf jaar een 40-tal nieuwe zaken te willen openen, waarvan het merendeel het Burger King-enseigne zal dragen.