In Antwerpen heeft de allereerste Belgische vestiging van Burger King de deuren geopend. Het was meteen aanschuiven voor een Whopper!

Het is het eindelijk zover: bijna een jaar na de eerste geruchten, opent Burger Brands Belgium zijn eerste Burger King-restaurant in België. Die bevindt zich aan de Kinepolis-cinema in Antwerpen, in een pand waar je tot voor kort een Quick kon vinden.

Het vroegere Quick-restaurant, dat ook werd geleid door franchise-ondernemer René Korfmaker, werd ingrijpend veranderd en omgetoverd tot de allereerste Belgische vestiging van de Amerikaanse hamburgerketen. 

Met 680m² biedt het nieuwe restaurant plaats aan meer dan 275 klanten. Een dertigtal nieuwe medewerkers werd aangeworven om het vroegere team te versterken. In totaal staat een gemotiveerde ploeg van 75 medewerkers klaar in de startblokken om alle geïnteresseerden te verwelkomen.

Kevin Derycke, CEO van moederbedrijf Burger Brands Belgium, is opgetogen: “Minder dan een jaar na de aankondiging dat Burger King naar België zou komen, zijn we klaar voor dit nieuw avontuur. Het is een historisch moment, zowel voor het merk, voor onze teams, voor de Whopper-fans als voor alle Belgen. Vandaag is het officiële startschot, we zijn er helemaal klaar voor en dit is nog maar het begin.”

Nog openingen op het programma

 

Geen loze woorden, want binnen een week opent al de tweede Belgische Burger King. Vanaf 4 juli kunnen Burger King-fans immers ook terecht in het gloednieuwe restaurant in het Rive Gauche-Winkelcentrum in Charleroi.

Vervolgens opent eind augustus een derde vestiging tegenover het station van Namen. Dit volledig nieuwe restaurant fungeert sinds maart als trainingscentrum voor alle Belgische en Luxemburgse restaurantmedewerkers (zowel de vroegere Quick-medewerkers, de nieuwe collega’s als de jobstudenten).

 

“Er staan nog een heel aantal openingen op het programma voor 2017”, zegt Kevin Derycke. “Na Vlaanderen en Wallonië, wacht ons nog de opening van de eerste Burger King in Brussel.” De komende jaren mikt het bedrijf op 30 à 40 nieuwe Burger King-restaurants in ons land.