In 2017 zullen vijf à zeven Burger King-restaurants de deuren openen in België. De eerste daarvan zou deze zomer al in Namen opengaan.

Toen het investeringsfonds Kharis Capital vorige zomer de Belgische en Luxemburgse Quick-restaurants overnam, was al duidelijk dat het Burger King wou introduceren in ons land. De twee hamburgermerken zouden echter naast elkaar bestaan, en werden ondergebracht in de holding Burger Brands Belgium.

Ondertussen is er meer duidelijkheid over de plannen voor Burger King in België. De Tijd schrijft dat Burger Brands het Amerikaanse merk begin juli wil lanceren in ons land, vermoedelijk in Namen. Vervolgens zullen er nog vier à zes andere restaurants de deuren openen tegen eind 2017.

Op termijn moeten alle Belgische en Luxemburgse Quick-restaurants omgevormd worden tot Burger Kings, maar die rebranding zal gespreid worden over meerdere jaren. Ondertussen blijven beide ketens naast elkaar bestaan in België.

Kharis Capital is al de hoofdfranchisehouder van Burger King in Polen, Griekenland en Roemenië. Het nam Quick in BelgiLux vorig jaar over van hun Franse eigenaar, Groupe Bertrand, die Quick in Frankrijk aan het rebranden is naar Burger King.