De Tsjechische miljardair Daniel Kretínský en de Slovaak Patrik Tkác hebben hun belang in de Metro groep verhoogt. Voortaan heeft hun investeringsgroep EP Global Commerce ruim 29,99% van de aandelen in handen. Daarmee worden ze de grootste aandeelhouders van Metro.

De Tsjechische miljardair Daniel Kretínský en de Slovaak Patrik Tkác hebben, via hun investeringsgroep EP Global Commerce, hun belang in de Metro groep verhoogt. Ze hebben een optie genomen om ruim 45 miljoen aandelen over te nemen van Haniel, een andere aandeelhouder van Metro groep. Door deze verhoging stijgt het aandeel van EP Global Commerce van 17,52 tot 29,99%. Op die manier worden de twee miljardairs de grootste aandeelhouders van Metro groep. Hoeveel de investeringsgroep betaalde voor de aandelen is niet duidelijk. Klein detail: de optie eindigt op 6 november.

De twee miljardairs benadrukken wel dat ze een grotere vertegenwoordiging willen in de toezichtsraad van Metro groep. En dat ze nog steeds een optie hebben om nog meer aandelen van Haniel over te kopen.

Ter herinnering, deze zomer brachten de Tsjechische miljardair Daniel Kretínský en de Slovaak Patrik Tkác via hun investeringsfonds EP Global Commerce een bod van 5,8 miljard euro uit voor de overname van Metro. Dat bod mislukte omdat EP Global Commerce de grote aandeelhouders Beisheim Group en Meridian Foundation, die samen bijna 21% van de Metro-aandelen in handen hebben, niet kon overtuigen. Zij vonden het bod van 16 euro per aandeel te laag.