Sinds vandaag heeft Coolblue een app in België. Volgens de online retailer biedt de app de snelste manier om een product in huis te krijgen. Ze komt er zowel in het Nederlands als in het Frans. Wel is ze nog maar beschikbaar voor iPhone-gebruikers.

De Nederlandse versie van de app is al sinds begin augustus beschikbaar in de App Store. Deze bleek succesvol: op enkele maanden tijd werd ze er al meer dan 70.000 keer gedownload. Nu de Franstalige versie ook klaar is, wordt de app in België gelanceerd.

Volgens Coolblue maakt de gratis app het voor de klanten mogelijk om niet alleen het gehele assortiment binnen handbereik te hebben, maar ook om eenvoudig te bestellen en veilig betalen via hun bank. Daarnaast kunnen ze hun pakjes volgen, bestellingen terugzien en de meningen van andere klanten lezen.

“De app kwam er op veelvuldige vraag van onze klanten. Het  is een verlengstuk van onze website en zal ook elke dag een beetje beter worden gemaakt. Je kan dus elke twee weken een update met nieuwe features verwachten”, zegt Matthias De Clercq, manager van Coolblue België. Een eerste feature is de ‘Kattenkijker’, een grappige tool waarin klanten elke maand de beste kattenfoto kunnen kiezen.

De Belgische Coolblue app is vanaf vandaag te downloaden in de App Store. Voorlopig is ze enkel beschikbaar voor iPhone-gebruikers. ”Er wordt gewerkt aan een Android-versie”, zegt De Clercq.