Continental Foods Belgium krijgt een nieuwe naam: GB Foods Belgium. Daarmee zet GB Foods dat het bedrijf vorig jaar overnam, een volgende stap in zijn geschiedenis. Buiten de naamsverandering verandert er niks.

Vorig jaar maakten we nog bekend dat de Catalaanse groep GB Foods, bekend van onder meer Gallina Blanca, Star, Jumbo, Grand'Italia en Gino, Continental Foods overnam voor maar liefst 900 miljoen euro. CVC wou Continental Foods, bekend van merken als Royco, Devos & Lemmens en Liebig, 3 jaar geleden al van de hand doen, maar dat verkoopproces verliep minder vlot dan verwacht. Enerzijds wilden de gesprekken met GB Foods niet vlotten omdat er onenigheid was over de prijs, en anderzijds gooide ook de politieke crisis in Catalonië roet in het eten.

Sinds de deal vorig jaar gesloten is, heeft het bedrijf nu besloten om een volgende stap te zetten en kondigt het de naamsverandering aan van Continental Foods Belgium. Dat bedrijf zal voortaan door het leven gaan als GB Foods Belgium. Ivan Gallemaert, sales director bij GB Foods, benadrukt dat het enkel om een naamsverandering gaat. “Het fiscale identificatienummer, de hoofdzetel en andere bedrijfsinformatie blijven hetzelfde. De rechten en verantwoordelijkheden die voortvloeien uit de ondertekende contracten worden op geen enkele wijze aangetast”, verklaart Ivan Gallemaert.