De Catalaanse groep Agrolimen neemt Continental Foods, waartoe Devos & Lemmens, Liebig en Royco behoren, over. Daarvoor zou het bedrijf maar liefst 900 miljoen euro betaald hebben, zo schrijft De Tijd.

Deze ochtend maakte GB Foods, een onderdeel van de Spaanse familiegroep Agrolimen, nog bekend dat de exclusieve onderhandelingen met CVC, waartoe Continental Foods behoort, in een laatste fase zaten. Maar nu komt dan toch het verlossende bericht dat de deal rond is: Continental Foods, met merken als Royco, Devos & Lemmens en Liebig, komt nu in Spaanse handen. Volgens De Tijd zou Agrolimen maar liefst 900 miljoen euro hebben neergeteld voor de transactie.

CVC wou Continental Foods twee jaar geleden al van de hand doen, maar dat verkoopproces verliep minder vlot dan verwacht. Enerzijds wilden de gesprekken met GB Foods niet vlotten omdat er onenigheid was over de prijs, en anderzijds gooide ook de politieke crisis in Catalonië roet in het eten.

Continental Foods dat een omzet draait van 400 miljoen euro, is al sinds 2013 in handen van CVC. Daarvoor behoorde het tot de Campbell Soup Company. GB Foods behaalt daarentegen een omzet van 758 miljoen euro en is vooral bekend van merken als Gallina Blanca, Star, Jumbo, Grand'Italia en Gino. De twee bedrijven vullen elkaar goed aan qua bereik. Waar Continental Foods enkel actief is België, Duitsland, Frankrijk, Zweden en Finland, verkoopt GB Foods dan weer producten in Spanje, Italië, Nederland, Rusland, het Gemenebest voor Onafhankelijke Staten (GOS) en 30 markten in het Midden-Oosten en Afrika.

Door de verkoop van Continental Foods blijft CVC achter met slechts één Belgisch bedrijf: Corialis, dat aluminiumprofielen maakt.