Colruyt Group pompt 10 miljoen euro in luxe versmarkt Cru. Op die manier wil het de verliezen van de keten dempen, zo schrijft De Tijd.

Luxe versmarkt Cru gaat door moeilijke tijden: het bedrijf is al jaren verlieslatend. Vorig boekjaar draaide de supermarktketen nog 8 miljoen euro verlies. Volgens De Tijd bedroeg het overgedragen verlies een jaar geleden zelfs 16,5 miljoen. Het eigen vermogen daalde bovendien onder nul. In een poging om het bedrijf terug op het rechte pad te helpen, investeert Colruyt Group nu 10 miljoen euro in de keten. Op die manier wil het de verliezen van Cru dempen.

Hoewel het bedrijf al jaren zware verliezen heeft, blijft de groep er nog in geloven. Zo opende Colruyt Group in het voorjaar van 2019 nog een 3de winkel in Antwerpen, nadat Cru Wijnegem begin januari zijn deuren sloot. Daarnaast kondigde de groep eind vorig jaar ook aan dat er in de zomer van 2021 een nieuwe winkel in Dilbeek komt. Die zal neerstrijken in de voormalige Eylenbosch-brouwerij en moet dankzij zijn ligging aan de drukke Ninoofsesteenweg voldoende trafiek genereren. Ter herinnering, naast Antwerpen en binnenkort ook Dilbeek, heeft Cru nog vestigingen in Overijse en Gent.

"Deze investering kadert in een verdere expansiestrategie van Cru. We willen de opening van de winkel in Dilbeek in de zomer van 2021 verder voorbereiden. De coronacrisis gooit dus zeker geen roet in het eten om onze expansieplannen van Cru te verwezenlijken. Integendeel, de luxe versmarkt draait ook volop in deze crisis", verduidelijkt woordvoerster Hanne Poppe.

Of de 10 miljoen euro Cru weer op het rechte pad zal helpen, blijft nog afwachten. Toch is één ding duidelijk: de versmarkt zal nog een serieus tandje mogen bijsteken als het zijn doelstelling van 15 tot 18 nieuwe winkels op 5 jaar wil realiseren.