Het ecologisch stadsdistributiebedrijf CityDepot stopt per 1 juli de activiteiten in Brugge. Bijna drie jaar na de start blijkt dat er te weinig volumes werden behandeld om de vestiging rendabel te maken. Het potentieel in Brugge was onvoldoende.

CityDepot is actief in de duurzame stadsdistributie. Om te vermijden dat vrachtwagens de stad inrijden, worden de goederen afgeleverd in een gebouw aan de stadsrand. Van daaruit worden ze met ecologische voertuigen zoals cargofietsen of elektrische bestelwagens tot bij de klanten gebracht. Deze zijn hoofdzakelijk handelaars en kantoren. Het bedrijf is actief in Hasselt, Antwerpen, Gent, Leuven, Brussel, Luik, Charleroi, Namen en Waver. Sinds 2015 is CityDepot een dochter van bpost.

Volgens de Krant van West-Vlaanderen moet CityDepot in Brugge stoppen omdat het potentieel te klein is. Dat bevestigt Barbara van Speybroeck, woordvoerster van bpost. “De activiteiten waren er onvoldoende om ze nog te verantwoorden”, zegt ze. “De markt was in Brugge niet rijp genoeg. Maar we blijven in het concept geloven”.

Dat CityDepot in Brugge geen succes was, blijkt onder andere uit het feit dat er maar één werknemer was in de hub. Die blijft aan het werk, maar dan bij CityDepot in Gent.