Pierre Lemain, directeur personeelszaken bij Carrefour België, bevestigt dat de supermarktketen “over voldoende personeel beschikt om de voorraad aan te vullen.”

Het is momenteel onverwacht druk in de Carrefour-supermarkten als gevolg van het coronavirus. Moet u beroep doen op extra personeel?

Onze medewerkers zijn op dit moment inderdaad erg geliefd: hoewel we ervoor kunnen zorgen dat de winkels voldoende bevoorraad worden en de stock opnieuw beschikbaar is, ligt de verkoop van de producten sinds begin deze maand een pak hoger. Gelukkig is ons winkelpersoneel relatief weinig ziek.

Wilt u extra personeel inschakelen bijvoorbeeld door te kiezen voor interimcontracten?

Op dit moment rekenen we vooral op onze eigen krachten. Zo hebben we vrijdag 13 maart een interne nota gestuurd naar de werknemers van de hoofdzetel van Carrefour om te vragen of ze het personeel in bepaalde winkels konden helpen. Sommigen van hen hebben zich aangemeld als vrijwilliger en zullen vanaf 16 maart het personeel een handje helpen bij het vullen van de rekken. Deze actie doen we trouwens ook al tijdens het eindejaar.

Welke Carrefour-winkels worden het hardst getroffen door het voorraadtekort?

Dat varieert per gebied, zelfs bijna per geval. Deze week bijvoorbeeld zagen we een sterke daling in de voorraad bij de hypermarkten, waarschijnlijk omdat consumenten graag heel hun winkelkar wilden vullen. Afgelopen weekend voorspelden we dan weer meer drukte in buurtwinkels zoals Carrefour Market en Carrefour Express.