Burger King lanceert de Rebel Whopper, een 100% plantaardige variant van de bekende hamburger. Dat doet de fastfoodketen in samenwerking met De Vegetarische Slager, een dochteronderneming van Unilever.

Burger King zet zijn eerste passen op de markt van de vleesvervangers en lanceert zijn eerste 100% plantaardige hamburger. De nieuwe Rebel Whopper, verwijzend naar de bekende hamburger, werd gelanceerd in samenwerking met De Vegetarische Slager, een dochteronderneming van Unilever. Na zijn eerdere entree in de Verenigde Staten en Zweden, is de plantaardige hamburger nu ook verkrijgbaar in 25 nieuwe landen, waaronder België. De Rebel Whopper lijkt op de klassieke Whopper, maar bevat alleen geen vlees. Hij is gemaakt op basis van soja, tarwe, plantaardige olie, kruiden en uien. De burger is trouwens ook gegrild boven een open vuur, zoals dat bij de klassieke Whopper het geval is. “De burger van de Rebel Whopper heeft dezelfde smaak als de bekende, en geliefde, Whopper, maar zonder rundvlees en met verse, plantaardige ingrediënten”, verklaart Jaap Korteweg, oprichter van De Vegetarische Slager.

“De lancering van de Rebel Whopper in België en Europa was langverwacht. We zijn blij dat we tegemoet kunnen komen aan consumenten die op zoek waren naar andere manieren om te genieten van de iconische smaak van onze Whopper. Hierop hebben we gereageerd", vertelt David Shear, president van Burger King. "In België groeit de trend van het flexitarisme. Veel vleesliefhebbers houden ervan om te variëren en waarderen ook plantaardige alternatieven. Burger Brands Belgium wilde deze nieuwsgierigheid beantwoorden door een alternatief product aan te bieden zonder vlees, maar met een vergelijkbare smaak", voegt Kevin Derycke, CEO van Burger Brands Belgium, daar nog aan toe.