Bol.com opende vandaag zijn eigen nieuwe fulfilment center in Waalwijk. De anderhalf jaar durende bouw van het acht voetbalvelden grote logistieke centrum is één van de grootste projecten uit de geschiedenis van de Nederlandse wegwinkel.

Bol.com begon in februari vorig jaar al aan de bouw van dit nieuwe fulfilment center op het bedrijventerrein Haven Acht in Waalwijk. Het centrum, dat op woensdag officieel geopend werd, heeft een grondoppervlakte heeft van 50.000m2, wat te vergelijken is met acht voetbalvelden naast elkaar. Met de verdiepingen meegeteld is het totale vloeroppervlakte van het fulfilment center 135.000m2. Het nieuwe logistieke centrum biedt zo ruimte voor zo’n 1 miljoen verschillende artikelen, goed voor een totaal van 7 miljoen items. Het e-commerce fulfilment center moet daarmee de groei van Bol.com in België en Nederland ondersteunen.

Huub Vermeulen, kersvers algemeen directeur Bol.com: “Per dag worden er bij ons tienduizenden artikelen besteld en op het drukste moment zelfs honderdduizenden. We vinden het daarbij heel belangrijk dat onze klanten kunnen kiezen uit een breed assortiment van miljoenen artikelen en dat het pakketje al binnen een paar uur in huis kan zijn. Dankzij dit nieuwe fulfilment center kunnen we ook in de toekomst blijven groeien en innoveren en zo onze klanten en partners maximale service bieden. Denk daarbij aan de ontwikkeling van onze diensten ‘Vandaag Ophalen’ en ‘Logistiek via Bol.com’, waarbij we de logistiek verzorgen voor de duizenden winkeliers in Nederland en België die hun artikelen via ons verkopen.”

 

Samenwerking Bol.com en PostNL onder één dak

Het nieuwe Bol.com fulfilment center onderscheidt zich onder andere doordat Bol.com en partner PostNL de fulfilment en sortering onder één dak hebben georganiseerd. PostNL gaat vanaf nu zijn sorteerwerkzaamheden in het fulfilment center van Bol.com uitvoeren en vanuit deze locatie bezorgen. Dit heeft als voordeel dat het proces van online winkelen aan de achterkant nog efficiënter is ingericht, waardoor de tijd tussen bestellen en bezorgen zo kort mogelijk is en klanten hun bestellingen nog sneller in huis hebben. Het levert daarnaast een verlaging van CO2-uitstoot op omdat er minder transportbewegingen nodig zijn.

 

Duurzaam

Het fulfilment center is volgens Bol.com één van de meest duurzame gebouwen in de Benelux. Eerder dit jaar werd het onderscheiden met een internationale BREEAM award voor duurzaamste bouwproject in de categorie industriële gebouwen.

Lees ook: Nieuwe topman Bol.com: “Nog veel ruimte voor groei in België”