Bancontact/Mister Cash heeft een applicatie ontwikkeld waarmee betalingen kunnen worden verricht tussen smartphones of tablets. Hiermee kunnen de gebruikers met behulp van een internetverbinding betalingen aan elkaar doen.

In de praktijk voert de verkoper het bedrag in op zijn telefoon. Hierdoor wordt een unieke QR code gegenereerd. De consument kan deze code via zijn applicatie lezen en zijn PIN-code invoeren. De betaling zal dan onmiddellijk worden uitgevoerd. De applicatie kan worden gebruikt door houders van een kaart van Bancontact/Mister Cash (dit zijn er 15 miljoen).

De betaaloplossing is volgens Bancontact/Mister Cash aangepast aan elk type dagelijks betalingen, met inbegrip van kleine bedragen. Met deze mobiele applicatie kan dus elke betaling tot 125 euro worden uitgevoerd.

Het technische gedeelte is ontwikkeld door Atos Worldline. Dit jaar zal in samenwerking met de banken die nu meer dan 90% van de kaarten leveren van Bancontact/Mister Cash, begonnen worden met een testfase. De commerciële lancering van de applicatie wordt in 2014 verwacht. Het doel is om DE referentie op het gebied van mobiel betalen in België te worden.

Bekijk ook de video op: