De aandeelhouders van AB InBev en SABMiller hebben de fusie tussen beide bierbrouwers massaal goedgekeurd. Niets staat de bedrijfscombinatie nu nog in de weg.

Nadat AB InBev de afgelopen maanden toestemming kreeg van concurrentiewaakhonden over heel de wereld om SABMiller over te nemen, heeft het nu ook van de aandeelhouders groen licht gekregen. Meer dan 99% van de aandeelhouders van AB InBev stemde in met de deal, terwijl dat percentage bij SABMiller op 95% lag.

Naam blijft

De komende weken zal de deal afgerond worden. Beide bedrijven mikken erop de fusie op 10 oktober door te voeren. Het nieuwe bedrijf, dat een globaal marktaandeel van 30% zal hebben, blijft gewoon AB InBev heten, zei CEO Carlos Brito. Bij vorige overnames veranderde de naam van de brouwer telkens. De adelaar in het logo zal wel verdwijnen.

AB InBev telt in totaal 91,5 miljoen euro neer voor de overname. Het wil via SABMiller vooral een betere positie verwerven in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Het mikt ook op 1,4 miljard aan kostenbesparingen in de eerste vier jaar.