De familie van de deels Belgische fabrikant Ferrero strijkt 750 miljoen euro aan dividenden op van de groep, maakte de Luxemburgse holding Schenkenberg, die toezicht houdt op de Italiaanse groep, bekend in haar jaarrekeningen. De Ferrero groep staat bekend om zijn Nutella, Ferrero Rocher en Kinder producten. 

De jaarrekening van Schenkenberg Holding beslaat het boekjaar 2022 - 2023 tot eind augustus. Schenkenberg is voor 75% eigendom van Giovanni Ferrero, kleinzoon van de oprichter van Ferrero. Vorig jaar haalde de Italiaanse Ferrero-familie met haar voedingsmiddelengroep een dividend van 765 miljoen euro binnen. Volgens het dagblad De Tijd was het bedrag in 2019 gestegen tot 915 miljoen, "wat misschien compenseert voor het feit dat er in 2020 geen geld is betaald aan de familie". Het is niet zeker dat dit verband hield met de pandemie op dat moment", staat er. 

Vanuit zijn huis in Brussel lijkt Giovanni Ferrero de controle te hebben over de bedrijven van de Ferrero-familie. Alleen al in 2023 werden drie transacties uitgevoerd via het Brusselse intermediaire bedrijf CTH Invest: de overname van het Amerikaanse Jelly Belly en het Franse Danone-merk Michel & Augustin en de Braziliaanse zoetwarenfabrikant Dori Alimentos. Het kapitaal van CTH Invest wordt geschat op één miljard dollar, aldus De Tijd.