Wie winkelketen Blokker koopt, krijgt van de eigenaarsfamilie een extraatje van 250 miljoen euro. Dat meldt de Nederlandse krant De Telegraaf. Er hebben zich intussen twaalf kandidaten gemeld.

De familie Blokker heeft er wat voor over om de winkelketen te verkopen. Ze geeft een extraatje van 250 miljoen euro om geïnteresseerde kopers over de streep te trekken. Een woordvoerder van de Nederlandse winkelketen spreekt dat getal tegen, maar zegt wel dat het om een substantieel bedrag gaat. Op dit moment hebben twaalf kandidaat-kopers zich aangemeld. Het zouden allemaal privé-investeringsfondsen zijn, die er voor bekend staan zwaar het mes te zetten in noodlijdende bedrijven, zoals een anonieme bron ook zegt aan De Telegraaf. Enkele namen die genoemd worden, zijn Aurelius, Nimbus en H2.

De Blokker-familie zegt dat ze enkel wil verkopen aan een koper die wil investeren in Blokker en is ervan overtuigd dat er ook goede kandidaten tussen zitten. Ruim de helft van de mogelijke kopers heeft volgens de onderneming een niet-bindend bod ingediend of heeft er één in voorbereiding. Afgelopen najaar verkondigde topman Michiel Witteveen op televisie dat er geen reorganisaties meer zouden volgen. Die uitspraak zou de verkoop bemoeilijken, omdat kopers niet verwachten dat ze die belofte kunnen houden. Door een stevige som op tafel te leggen, hoopt de familie kopers te overtuigen en tegelijk harde reorganisaties te vermijden.