De 41 Belgische winkels van de Zwitserse modeketen Charles Vögele zullen afzonderlijk verkocht worden omdat er geen overnemer gevonden is voor de hele keten. Dat schrijft de krant De Standaard.

De Zwitserse retailer is al sinds 1999 actief in België, maar heeft het al langer moeilijk in ons land. De keten moest opboksen tegen sterke lokale concurrenten als Bel&Bo en E5 Mode en slaagde er niet in zijn USP scherp te stellen. In 2011 werd al een reorganisatie doorgevoerd, maar die had niet het verhoopte resultaat. Begin juni maakte de retailer bekend dat hij zich volledig wou terugtrekken uit de Belgische markt. 

 

Gesloten bieding

Eén maand later werd er nog geen overnemer gevonden voor het totale Belgische winkelpark van Vögele. De 41 winkels zullen bij een gesloten bieding elk afzonderlijk verkocht worden. Dat schrijft De Standaard op basis van informatie van Moyersoen, de makelaar die de openbare verkoop zou organiseren.

Voorlopig blijven de winkels gewoon open. Geïnteresseerde overnemers kunnen geïnteresserden tot eind augustus een bod uitbrengen.