Colora, een onderdeel van verffabrikant Boss Paints, neemt de Limburgse verfketen Verf met Advies over. Op die manier wil Colora zijn verankering in Limburg verderzetten. Daarnaast opent de verfketen dit jaar een nieuw hybride winkelconcept voor professionals en particulieren.

"Na 30 jaar Verf met Advies is het tijd voor een nieuw verhaal. Een verhaal dat Verf met Advies samen met Colora gaat schrijven.” Zo kondigt Olaf Boussé, voormalige eigenaar van de Limburgse verfketen Verf met Advies, de overname van zijn Limburgse verfketen aan door Colora, een onderdeel van de West-Vlaamse verffabrikant Boss Paints. Concreet sluiten de vestigingen van Verf met Advies in Tienen, Diest en Genk hun deuren. Al kunnen klanten voortaan wel terecht in de bestaande Colora-vestigingen in Diest en Genk. Daarnaast wordt de winkel in Sint-Truiden volledig omgebouwd tot een Colora-verfwinkel en wordt de vestiging van Verf met Advies in Hasselt een tijdelijke pop-upwinkel van BOSS Paints. Tot slot opent Colora eind juni een gloednieuw hybride concept voor zowel particulieren als professionals op de Kuringersteenweg in Hasselt, waarna de pop-upstore in het gebouw van Verf met Advies sluit.

De overname moet helpen om Colora’s positie in Limburg te versterken.“De overname sluit aan bij de visie van Colora dat je alleen maar topservice kan bieden als je lokaal ook sterk verankerd bent. Het gemeenschappelijk DNA blijft voorop staan: de klant ontzorgen, met passie voor kleur en verf, advies, kennis van het vak en gemotiveerde medewerkers die met heel veel zin van ieder zijn huis een fijne thuis willen maken”, aldus Korneel Verhaeghe, commercieel directeur van Colora.

Door de overname wordt de Colora-familie uitgebreid met vijf voormalige Verf met Advies-medewerkers. De teller voor de West-Vlaamse keten van verfwinkels staat zo op 59 winkels in België en 1 in Nederland.