UPS Ventures heeft een minderheidsbelang genomen in het autonome transportbedrijf TuSimple. Samen testen de twee bedrijven zelfrijdende vrachtwagens op de weg in Arizona om te bepalen of de voertuigen de diensten en efficiëntie van het UPS-netwerk kunnen verbeteren.

Het minderheidsbelang dat UPS heeft genomen in TuSimple is in werkelijkheid een voortzetting van de commerciële relatie tussen de twee bedrijven. Sinds mei 2019 maakt UPS gebruik van de diensten van TuSimple. Concreet gebruikt UPS de zelfrijdende vrachtwagens van TuSimple voor de bezorging van pakjes tussen Phoenix, Tucson en Arizona. Momenteel verreist de wet rond zelfrijdende vrachtwagens dat er steeds een chauffeur aanwezig moet zijn die kan ingrijpen in noodgevallen. Daarom zijn er bij deze test altijd een chauffeur en ingenieur aanwezig in het voertuig. Momenteel monitoren TuSimple en UPS de afstand en tijd die de trucks zelfstandig afleggen, de veiligheidsdata, de transporttijd enzovoort. Het doel is om na te gaan of de voertuigen de diensten en efficiëntie van het UPS-netwerk kunnen verbeteren.

Doel? Klaar zijn voor ontwikkelingen in de toekomst

“UPS zet in op technologieën die ons in staat stellen om ons wereldwijde logistieke netwerk efficiënter te maken,” zegt Chief Strategy and Transformation Officer, Scott Price. “Op het gebied van ontwikkeling en regelgeving is er nog veel werk voor de boeg voor volledig zelfstandige voertuigen zonder bestuurder, maar we zijn enthousiast over de vooruitgang die bedrijven zoals TuSimple in rem- en andere technologieën boeken. Al deze technologieën bieden voordelen op vlak van veiligheid en andere pluspunten die gerealiseerd zullen worden, lang voor de volledige visie rond zelfrijdende voertuigen werkelijkheid wordt. UPS zal het voortouw nemen om deze nieuwe technologieën in zijn vloot te implementeren.”

Tijdens het hoogseizoen werkt UPS samen met externe transportbedrijven zodat de leveringen op tijd gebeuren. Als we TuSimple mogen geloven, zou deze dienst de transportkosten met 30% verminderen.

“We zijn erg blij met de strategische investering van UPS en hun vertrouwen in TuSimple. Dit bewijst hun ambitie om pionier te blijven op het gebied van innovatie”, vertelt Xiaodi Hou, oprichter, president en CTO van TuSimple. “TuSimple is ervan overtuigd dat we de eerste zelfrijdende vrachtwagen op de markt kunnen brengen om zo de verkeersveiligheid te verhogen.”