Starbucks heeft bij het Texaco-tankstation in Kruibeke haar eerste vestigingen langs een Belgische snelweg geopend. Binnenkort komen er nog meer koffiezaken van de Amerikaanse keten langs de baan.

Starbucks Coffee Company werkt voor de nieuwe vestigingen samen met Intervias Group, het bedrijf dat vorig jaar ontstond uit een fusie tussen Euro Garages Ltd (EG) en European Forecourt Retail Group (EFR). Intervias beheert momenteel bijna 1.550 pompstations, waaronder meer dan honderd stations langs de snelweg in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en de Benelux. Het gaat de Starbucks vestigingen beheren bij Texaco stations in België en BP stations in Frankrijk.

De eerste Belgische locaties zijn gevestigd bij Texaco Kruibeke langs de E17 bij Antwerpen. In de toekomst zullen er dus meer Starbucks-vestigingen bij Texaco-stations volgen in ons land. Klanten kunnen er kiezen uit het volledige Starbucks assortiment, inclusief koffie, dranken en eten en ze worden geholpen door deskundige barista's.

Nabil Subuh, Operationeel Directeur van de Intervias Group: "De implementatie van de Starbucks vestigingen bij onze stations in België en Frankrijk sluit naadloos aan bij onze missie om de transformatie van de servicesector bij Europese pompstations te versnellen, zodat consumenten een betere winkelbeleving krijgen met meer vooraanstaande, wereldwijde merken."