Lunch Garden is op zoek naar nieuwe locaties en focust daarbij op mobiliteit, cultuur en gezondheid. Naar aanleiding daarvan trekt het bedrijf tegen eind dit jaar naar het Afrikamuseum van Tervuren. Daarnaast hoopt de horecaketen ook een restaurant te openen in het station Brussel-Zuid. Dat heeft CEO Annick Van Overstraeten gisteren aangekondigd op Gondola Day.

Annick Van Overstraeten, CEO van Lunch Garden, had gisteren opvallend nieuws op de druk bijgewoonde Gondola Day in Eigenbrakel. Ze kondigde aan dat Lunch Garden op zoek is naar nieuwe locaties om nieuwe restaurants en concepten te open en dat het tegen het eind van dit jaar een restaurant wil openen in het Afrikamuseum in Tervuren. “We gaan dat niet onder onze eigen naam doen, maar onder de naam Tembo, Swahili voor olifant”, aldus Van Overstraeten. Lunch Garden wil in de toekomst kijken naar nieuwe locaties om restaurants of nieuwe concepten te openen: musea, ziekenhuizen, shopping centra en ook stations. Zo hoopt Lunch Garden een restaurant te openen in Brussel-Zuid. “We willen aanwezig zijn op plaatsen waar veel mensen komen”, aldus Annick Van Overstraeten. “Ik geloof bijvoorbeeld nog altijd in shoppingcentra, maar ook in kleinere concepten in stadscentra. De catering van bezoekers in ziekenhuizen is ook iets wat ons erg interesseert. Eind 2018 komt er een restaurant in het vernieuwde AZ Sint-Maarten in Mechelen en in 2019 krijgt het Imeldaziekenhuis in Bonheiden een Lunch Garden.”

De horecaketen plant in de komende drie jaar de opening van vijf nieuwe restaurants, gaf de CEO aan. Naar het buitenland kijkt de horecaketen niet, aldus Van Overstraeten. “Ik heb de aandeelhouders kunnen overtuigen dat die stap niet zinvol is. De eetcultuur is heel verschillend van land tot land. Het is niet simpel om daar op een goeie manier aanwezig te zijn. In Frankrijk is de markt bijvoorbeeld gesatureerd en in Nederland lunchen ze bij wijze van spreken niet, op een broodje kroket en glas melk na.”