Philip Morris en Altria, beide verdelers van het merk Marlboro, voeren momenteel fusiegesprekken. Dat schrijft Bloomberg. Wie een meerderheidsparticipatie zal krijgen in het fusiebedrijf, is nog niet duidelijk. Wel zouden de bedrijven zo na meer dan een decennia terug verenigd worden. 

Altria, de verdeler van Marlboro-sigaretten in de Verenigde Staten die zijn assortiment inmiddels ook heeft uitgebreid met e-sigaretten en producten op basis van Cannabis, en Philip Morris, verdeler van het merk buiten de VS, houden momenteel fusiegesprekken. Dat meldt Bloomberg. Het nieuws lekte gisteren al uit, waardoor het aandeel van Altria flink de hoogte inschoot, terwijl het aandeel van Philip Morris met ruim 8% zakte. 

Hoeveel aandelen elk bedrijf precies zou krijgen in het nieuwe fusiebedrijf is nog onduidelijk. Al vermoedt Bloomberg dat Philip Morris een lichte meerderheid van 52% in de wacht zou slepen. 

Dankzij een mogelijke fusie kunnen de twee bedrijven hun omvang flink vergroten en hun aanbod ook uitbreiden. Het is trouwens niet de eerste keer dat de bedrijven samenwerken onder één dak. Tot 2008 vormden Altria en Philip Morris immers 1 bedrijf. 

Dat de twee bedrijven nu met elkaar praten, gebeurt niet zomaar. De verkoop van tab zit momenteel in een dipje en beide bedrijven zoeken naar nieuwe manieren om hun verkoop terug te boosten. Wordt vervolgd.