Supermarktketen Spar heeft op 15 juni de allereerste 1-persoonswinkel van Nederland geopend. Deze mobiele Spar mini bestaat uit een omgebouwde zeecontainer die overal kan worden neergezet om consumenten op elk moment van de dag te bedienen. 

Geautomatiseerde supermarkten duiken steeds meer op. Retailers als Albert Heijn, Auchan en de start-up Para Ti gingen er al mee aan de slag, maar nu mag ook Spar zich toevoegen aan dat lijstje. Al komt die laatste wel met primeur: de supermarktketen heeft op 15 juni immers de allereerste 1-persoonswinkel geopend waar zoals de naam het al zegt, slechts 1 persoon tegelijk verwelkomd wordt. Een initiatief dat in deze coronatijden op het ideale moment lijkt te komen, aangezien de veiligheidsmaatregelen en de social distancing-regels zo beter gerespecteerd kunnen worden. 

“Er staat alleen een lokale Spar-ondernemer buiten die zorgt voor de bevoorrading en het deurbeleid. Want er kan maar één persoon tegelijk binnen winkelen. Ook afrekenen gaat snel, handig en coronaproof met de zelfscan-kassa. Zo zijn we helemaal klaar voor de 1,5 metersamenleving”, verduidelijkt CEO John van der Ent. 

Nog een ander voordeel? De mobiele Spar mini kan overal worden neergezet. “Doordat Nederlanders komende zomer massaal op vakantie gaan in eigen land leidt dit tot grote drukte, zeker omdat de horeca en supermarkten nog maar beperkt geopend zijn. Daarom gaan we met de SPAR mini on tour langs toeristische locaties waar veel dagjesmensen maar weinig faciliteiten zijn”, vervolgt de topman. Op die manier kunnen consumenten overal profiteren van een snelle maaltijd, een gezond tussendoortje of een kant-en-klare box om te barbecueën.