Hoewel winkels steeds meer concurrentie krijgen van e-commerce, blijven consumenten trouw aan de Belgische winkelcentra. In het derde trimester van dit jaar kwamen er 28,6 miljoen bezoekers over de vloer, goed voor een minieme stijging van 0,14%. Dat blijkt uit cijfers van het Belgian Luxembourg Council of Retail and Shopping Centers.

In het derde kwartaal van dit jaar wisten de 23 belangrijkste Belgische shoppingcentra, waaronder Wijgenem Shopping Center, Docks Bruxsel, City 2 en Shopping Center M2 (Maasmechelen), zo’n 28,6 miljoen bezoekers te trekken. Ofwel een minieme stijging van 0,14% ten opzichte van het derde kwartaal vorig jaar.  Dat schrijft het Belgian Luxembourg Council of Retail and Shopping Centers dat de belangrijkste eigenaars, investeerders en managers van winkelcentra en retailparken in België en Luxemburg groepeert.

Als we daarentegen kijken naar de eerste 9 maanden van dit jaar zien we dat het bezoekersaantal licht terugloopt met 1,11% ten opzichte van het jaar ervoor en zo afklokt op 85 miljoen bezoekers. Lang geen slecht resultaat, al is er hier wel ruimte voor verbetering.