De overnemer van de Belgische activiteiten van MS Mode is de Nederlandse retailondernemer Ronald Kahn. De man achter het bedrijf Coolinvestments nam eerder al MS Mode in Nederland over.

Deze week raakte al bekend dat MS Mode, twee weken na het faillissement, een overnemer had gevonden. Er zou een doorstart gemaakt worden met 24 van de 46 winkels en 60% van het personeel. Om welke overnemer het gaat, hebben de curatoren nu pas bekend gemaakt. 

MS Mode België wordt overgenomen door Coolinvestments, het bedrijf van de Nederlandse ondernemer Ronald Kahn. Kahn nam vorige maand nog de Nederlandse activiteiten van MS Mode over. Verder vallen ook winkelketens als Coolcat en America Today onder de Coolinvestments Group. Daarnaast probeerde Kahn eerder dit jaar ook de failliete Nederlandse retailer V&D over te nemen, zonder succes.

Volgende week weer open

MS Mode mikt erop dat de eerste winkels opnieuw open kunnen op vrijdag 14 oktober. Het bedrijf bevestigt dat het met maar de helft van de huidige winkels zal verdergegaan. "Het is onze ambitie om met 24 winkels verder te gaan. Het aantal mensen dat opnieuw aan de slag kan, is afhankelijk van het aantal winkels dat we effectief opnieuw kunnen openen. Uiteraard gaan we voor een maximaal jobbehoud,” zegt Country Manager Nancy Cautaert.

Cautaert is tevreden dat er na een moeilijke periode opnieuw naar de toekomst kan gekeken worden. “MS Mode kan al jaren rekenen op een trouw publiek. We kregen dan ook veel ontgoochelde reacties op het nieuws van de afgelopen weken. We gaan nu de tijd nemen om te bekijken waar we met het merk MS Mode naartoe willen.”