Luc de Baets zet na meer dan 16 jaar, waaronder 5 jaar als general manager, een punt achter zijn carrière bij Albert Heijn. Hij wordt vanaf 1 augustus opgevolgd door Raf Van den Heuvel, huidig commercieel directeur bij Albert Heijn. De voormalige topman heeft besloten om terug te verhuizen naar Nederland, waar hij na een lange vakantie op zoek zal gaan naar nieuwe uitdagingen. 

Na een carrière van meer dan 16 jaar bij Albert Heijn, weliswaar met een korte onderbreking, en meer dan 5 jaar als general manager, heeft Luc de Baets besloten om op te stappen als CEO. Vanaf 1 augustus geeft hij de fakkel door aan Raf Van den Heuvel, huidig commercieel directeur bij Albert Heijn België. Daarna verlaat hij het bedrijf en verhuist hij terug naar Nederland, waar hij na een lange vakantie op zoek zal gaan naar nieuwe uitdagingen. 

“Onder leiding van Luc is Albert Heijn uitgegroeid tot een geliefde supermarkt onder de Vlamingen”, reageert Marit van Egmond, CEO Albert Heijn. “Wij zijn hem dankbaar voor het sterke fundament waar AH België vandaag op staat en wensen hem het allerbeste voor de toekomst. Met Raf is de volgende fase van groei in goede handen. Hij is vanaf de start betrokken bij AH in België, en kent de klanten, ondernemers, en medewerkers als geen ander. Wij wensen hem alle succes in zijn nieuwe rol.”

Raf Van den Heuvel is geen onbekende bij Albert Heijn België. Deze Antwerpenaar van 38 was er al bij sinds de opstart van Albert Heijn België in 2010 en was meteen ook de allereerste medewerker. Twee jaar lang stond hij als senior category manager in voor de afdeling dranken en promoties. Daarna ging hij in oktober 2012 aan de slag als lead category manager, waarna hij in januari 2016 de overstap maakte naar zijn huidige functie als commercieel directeur. Voor hij bij Albert Heijn aan de slag ging, deed hij trouwens 7 jaar ervaring op bij Metro en Makro, onder meer als buyer food en buyer non-food. 

Raf Van den Heuvel is erg blij met zijn nieuwe functie, maar benadrukt wel dat er niks zal wijzigen in het beleid van Albert Heijn. “Ik ben er al vanaf het begin bij geweest. Het gaat dus niet om een extern iemand die met een andere visie komt. Ik ben gewoon part of the team en het team blijft. Wat Albert Heijn vandaag is, is iets waar ik zelf ook altijd aan heb meegewerkt. Dus in die zin ga ik die continuïteit behouden en vooral vol gas geven op onze groei”, vertelt hij in een exclusief interview met Gondola. 

“We zijn een solide en attractief bedrijf en dat is een koers die we uiteraard willen aanhouden. We zien dat we talent kunnen aantrekken en bijhouden, dat onze klanten tevreden zijn en graag terugkomen naar onze winkels, maar dat we ook ondernemers aantrekken die vertrouwen hebben in ons bewezen concept en die met ons willen meegroeien. Deze drie elementen, in combinatie met onze financiële resultaten, bevestigen ons dat we het goed doen. Dat we op kruissnelheid zitten en dat we een succesformule te pakken hebben. En die succesformule willen we natuurlijk koesteren en vasthouden.”

Exclusief interview met de nieuwe CEO van Albert Heijn België

Wilt u meer weten over de nieuwe CEO en zijn visie op de toekomst van Albert Heijn en meer bepaald het nieuwe versconcept? Lees dan hier het exclusieve interview dat Gondola had met de nieuwe CEO van Albert Heijn.  

Lees hier het exclusieve interview!

Registreer u gratis voor meer exclusieve content!

Welkom op de nieuwe gondola.be website. U krijgt het exclusieve interview met Raf Van den Heuvel (Albert Heijn) aangeboden door de redactie. Wil u in de toekomst nog meer unieke interviews, reportages en andere artikelen lezen?  Registreer u dan nu gratis en mis voortaan niets van het belangrijkste nieuws uit de retail- en FMCG-sector. 

 

Registreer u hier!
Registreer u gratis voor meer exclusieve content!